GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Okná a dvere v škandinávskom štýle. Minimalizmus, pohodlie a veľa svetla

Zverejnené: 12. 8. 2024

Škandinávsky štýl neustále získava uznanie medzi obyvateľmi dizajnu na celom svete, pričom jedným z dôležitých prvkov tejto estetiky sú okná a dvere. V diskutovanom štýle sú tieto prvky nielen estetickou voľbou, ale tiež praktickým riešením, ktoré v sebe spája funkčnosť, pohodlie a dobrý pocit z prítomnosti prirodzeného svetla. Vďaka minimalizmu, prírodným materiálom, otvorenému priestoru a starostlivosti o detail sa škandinávsky dizajn okien a dverí stáva inšpiráciou pre tých, ktorí chcú vytvoriť harmonický priestor, v ktorom je možné pocítiť ľahkosť a pokoj.

Terasové dvere MB-82HS v škandinávskom dizajne v sebe spájajú minimalistický dizajn, užívateľské pohodlie a maximálne využitie prirodzeného svetla.

Jedným z najcharakteristickejších prvkov škandinávskeho štýlu je minimalizmus. Okná a dvere sa v tomto prípade vyznačujú jednoduchými čistými líniami, ktoré sú zbavené zbytočných ozdôb. Minimalistický dizajn nielenže dodáva eleganciu, ale prispieva aj k harmónii v miestnosti a tvorí pokojnú atmosféru.

Dvere sú jedným z najdôležitejších prvkov, ktorému je venovaná pozornosť už vo fáze projektu. Vďaka vhodným materiálom a použitým technológiám takéto dvere nezaisťujú iba správne odhlučnenie, ale podieľajú sa aj na udržaní vhodnej teploty v interiéri a to nezávisle na poveternostných podmienkach, ktoré panujú za nimi, v exteriéri.

Na trhu existujú desiatky modelov dverí a okien, avšak už roky si neslabnúcu obľubu udržujú obľúbené minimalistické modely, ktoré sú prevedené v škandinávskom dizajne. A práve také modely má vo svojej ponuke spoločnosť Aluprof.

Dom pri jazere, Konin, Poľsko. Použité systémy: MB-SR50N, MB-86 ST
Dom pri jazere, Konin, Poľsko. Použité systémy: MB-SR50N, MB-86 ST

Moderné riešenie okien a dvere pre ekologické stavebníctvo

Škandinávsky štýl, ktorý je známy svojou jednoduchosťou, funkčnosťou a harmóniou s okolitou prírodou, ideálne ladí s modernými riešeniami okien a dverí. Tie sú neoddeliteľnou súčasťou ekologického stavebníctva. Moderné technologické riešenia vo výrobe okien a dverí umožňujú dosiahnuť vysokú energetickú účinnosť, čo je kľúčové v kontexte ekológie a úspory energie v budovách.

Značka Aluprof, ktorá je známa medzi architektmi, ktorí sa špecializujú na projektovanie budov súzniacich s trendom udržateľného stavebníctva, ponúka hliníkové systémy okien a dverí s modernými riešeniami v oblasti tepelnej izolácie, akustiky, požiarnej odolnosti a odolnosti proti vlámaniu.

Hliník poskytuje pevnosť a odolnosť proti atmosférickým podmienkam a jeho recyklácia umožňuje ušetriť až 95% energie v porovnaní s prvovýrobou. A je potrebné zdôrazniť, že táto surovina môže byť opakovane spracovávaná prakticky donekonečna.

Vstupné dvere MB-86N Pivot Door s posunutou osou otáčania.
Vstupné dvere MB-86N Pivot Door s posunutou osou otáčania.

V prípade vstupných dverí si zvláštnu pozornosť zaslúži model MB-86N PIVOT DOOR s posunutou osou otáčania. Tieto dvere pôsobia pri otváraní zaujímavým dojmom a môžu byť osadené vo dverných otvoroch, ktorých maximálne rozmery sú 2 metre na šírku a 3,4 metra na výšku.

Doplnením vstupných dverí sú vhodne zvolené okná. Aj v tomto prípade ponuka spoločnosti Aluprof poskytuje škálu riešení, ktoré umožňujú prispôsobenie okien požiadavkám projektu. Mnohí projektanti si vyberajú okenný systém MB-SLIMLINE – teda okná s úzkymi rámovými profilmi dokonale splývajúcimi s modernými vstupnými dverami.

BENGAL STREET (ONE SILK ST) DEVELOPMENT, Manchester, Veľká Británia. Použité systémy: MB-59S, MB-SLIMLINE, MB-SR50N
BENGAL STREET (ONE SILK ST) DEVELOPMENT, Manchester, Veľká Británia. Použité systémy: MB-59S, MB-SLIMLINE, MB-SR50N

Veľa svetla – kľúčový prvok škandinávskeho dizajnu

Terasové dvere v škandinávskom dizajne v sebe spájajú minimalistickú estetiku, užívateľské pohodlie a maximálne využitie prirodzeného svetla. Dokonalým príkladom sú hliníkové zdvižno-posuvné dvere MB-82HS. Jedná sa o moderné terasové dvere, ktoré sú navrhnuté s myšlienkou na úsporu energie a pohodlia. Vyznačujú sa výnimočne dobrými tepelnoizolačnými parametrami, čo prispieva k zníženiu nákladov na vykurovanie. Systém MB-82HS vďaka svojmu konštrukčnému prevedeniu umožňuje tvorbu rozmerných presklení, ktoré privádzajú do interiérov veľké množstvo denného svetla, čím násobí dojem veľkého priestoru. Zdvižno-posuvný mechanizmus zaisťuje jednoduchú obsluhu a plynulé otváranie, čo ďalej zlepšuje užívateľský komfort. Vysokou kvalitou prevedenia a svojou estetikou sú dvere MB-82HS ideálnym riešením pre obdivovateľov škandinávskeho dizajnu, v ktorom sa funkčnosť spája s jednoduchosťou a eleganciou.

Hliníkové zdvižno-posuvné dvere MB-82HS umožňujú tvorbu rozmerných presklení.
Hliníkové zdvižno-posuvné dvere MB-82HS umožňujú tvorbu rozmerných presklení.

Zvládnite riziko zmeny klímy, zvládnite náklady

Minimalistické a funkčné okná a dvere v škandinávskom štýle nie sú iba dekoráciou, ale tiež podstatným prvkom každodenného života, ktorý zaisťuje pokoj a dobré rozpoloženie. Spoločnosť Aluprof využíva recyklované materiály a pokročilé technológie, pričom propaguje ekologické riešenia kampaní „Zvládnite riziko zmeny klímy, zvládnite náklady“. Ambasádor kampane, futbalový rozhodca Szymon Marciniak, podporuje energeticky účinné, hliníkové riešenia, ktoré sú prínosom pre udržateľný rozvoj v stavebníctve.

Súvisiace články:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Aluprof

Tagy

Tématické odbory

reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Zverejnené 22.10. Je vaša lodžia malá? Rozšírte si bývanie smerom von. Jedinečné riešenie českej spoločnosti ALUMISTR umožňuje až o meter zväčšiť hĺbku lodžie bez mokrých procesov, teda jednoduchšie a rýchlejšie. Predsunutú oceľovú konštrukciu dopĺňa zasklenie, vďaka… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama