GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Ozdobte svoj domov alebo pracovný priestor jedinečnými svetelnými obrazmi a lampami

Zverejnené: 26. 9. 2024

Je známe, že človeka kultivuje prostredie, ktoré ho bezprostredne obklopuje, preto by sme sa mali snažiť zahrnúť len príjemnými predmetmi, ktoré nám navodia pocit pokoja, radosti a harmónie. Takými, na ktoré keď pozrieme, zabudneme na starosti bežných dní a užívame si prítomný okamih. Je to ako pozeranie do plameňov horiaceho ohňa alebo sledovanie nespútaného letu vtákov. Sú to jednoducho činnosti, ktoré nás sprítomňujú, upokojujú a harmonizujú. A práve takýmito predmetmi sú aj jedinečné svetelné obrazy, dizajnové stolné lampy, svietidlá či nástenné hodiny od českej spoločnosti Li-Go.

Obrazy majú rôzne rozmery a materiálové prevedenia a životnosť ich LED zdroja je 50 000 hodín.

Každý kus je originál

Ozdobte svoj domov alebo pracovný priestor jedinečnými svetelnými obrazmi a nechajte prežiariť krásu. Vyberte si z rozmanitých motívov, vzorov, farebných prevedení alebo veľkostí, aby ste do svojho okolia priniesli dotyk originality, prírody, harmónie a štýlu. Tieto drevené obrazy na stenu sú ideálnou voľbou pre každú izbu - či už hľadáte niečo štýlové do obývačky, niečo útulné do spálne alebo si chcete oživiť kuchyňu prípadne pracovňu. Sú vynikajúcim doplnkom pre rôzne dekoračné štýly, od moderných po rustikálne alebo tradičné.

Harmonické motívy obrazov inšpirované samotnou prírodou a okolím

Môžete si vybrať zo stálych motívov akými sú napríklad stromy – duby, olivy, lipy, prípadne upokojujúce jazero, hory, horská chata, majestátne jelene, dlhá lúku, byliny, mesto, lapač snov alebo zvieratá. Pre ľudí, ktorí sa zaoberajú energetickými dráhami je napríklad stvorený obraz čakry. Ak máte radi skôr mestá a panorámy, prípadne hviezdy či vesmír, aj tu je skutočne široký výber. Samotná stála ponuka spoločnosti Li-Go je dnes už skutočne veľká, ale ak by ste si predsa len nevybrali, je možnosť vytvoriť individuálny obraz podľa vašich prianí.

Svetelný obraz vytvorený presne pre vás

Ak vás ani jeden z vytvorených obrazov nezaujal, ponúka sa vám možnosť vytvoriť obraz presne podľa vašich prianí, na základe vášho grafického návrhu alebo fotografie. Napríklad ak ste milovník divokej prírody, prípadne poľovníctva, môžete si nechať zhotoviť podsvietený LED obraz krásnej prírodnej scenérie prípadne zvierat atď. Ak vás zaujal iný motív, prípadne by ste si chceli nechať vytvoriť panorámu nejakého vášho obľúbeného miesta, prípadne mesta, v ktorom žijete, nie je problém. Jednoducho zašlite váš návrh grafikovi spoločnosti Li-Go a do týždňa vám vytvorí vizuál vášho svetelného obrazu.

Jedna zo zákazkovej výroby. Majiteľ si zaslal fotografie a v spoločnosti Li-Go mu následne vytvorili grafický návrh z ktorého neskôr vzišiel takýto krásny svetelný obraz presne podľa prianí zákazníka.
Jedna zo zákazkovej výroby. Majiteľ si zaslal fotografie a v spoločnosti Li-Go mu následne vytvorili grafický návrh z ktorého neskôr vzišiel takýto krásny svetelný obraz presne podľa prianí zákazníka.

Svetelné machové lampy

Spoločnosť Li-Go prišla tento rok s úžasnou novinkou a tou je machová lampa, ktorá je spojením decentného osvetlenia a vlepeného sobieho machu. Zdroj svetla osvetľuje mach, to vytvára krásnu svetelnú atmosféru. Mach je prírodný produkt, nejedná sa o umelý plastový výrobok; je ručne zbieraný vo fínskych lesoch a následne podrobený procesu stabilizácie. To znamená, že každý trs machu je iný. Niektoré sú väčšie alebo menšie, vyzretejšie a menej vyzreté. Žiadne dva trsy machu nebudú rovnaké. Stabilizácia machu znamená, že bol preparovaný špeciálnym roztokom glycerínu a silikónov, vďaka čomu si zachováva svoj vzhľad a hebkosť po mnoho rokov. Tu si takisto môžete vybrať motív aj materiálové prevedenie z 5 odtieňov dreva – breza, dub (tmavší a bledší), orech a tmavá patina. Svietidlá sú veľmi úsporné.

Stropné svietidlá či lampy

Takisto k novším produktom spoločnosti Li-Go patria aj stropné dizajnové tienidlá. Tienidlo s motívom listu duba využíva ladné vlnkovité tvary a v spojení s teplým svetlom navodí pocit pokoja a harmónie priestoru. Preto je napríklad odporúčané ako doplnkové dekoračné osvetlenie. Dekoračné svietidlo urobí radosť či už počas denného svetla, tak v noci kedy vytvorí kúzelnú atmosféru. Výšku každého závesu je možné nastaviť od 10-100 cm. Vďaka 8 mm hrúbke segmentov pôsobí masívne. Povrch svietidla evokuje prírodnú štruktúru a v priestore pôsobí veľmi zaujímavo a harmonicky.

Podsvietené hodiny

Spoločnosť Li-Go má v ponuke aj ďalší zaujímavý produkt a tým sú podsvietené hodiny v rôznych dizajnoch – či už mapa sveta, strom, bylinky, hory alebo rozprávkové motívy ako Malý princ atď. Každé svetlo, ktoré tieto hodiny vyžarujú, nám pripomína, že svet je plný nekonečných možností a dobrodružstiev, čakajúcich na to, aby sme ich objavili. Batéria – powerbanka vydrží napájať hodiny niekoľko dní. Počíta sa s niekoľkohodinovým večerným svietením. Všetko v závislosti od nastavenej intenzity jasu. Aj pri zníženej intenzite svetla batéria vydrží až 100 hodín.

Materiál - povrchová úprava

Svetelný LED obraz tvorí tradičná lisovaná drevovláknitá doska 8mm. Vyrába sa suchou cestou, rozsekaním zvyškov tvrdého a mäkkého dreva do drevených vlákien, ktoré sa vďaka obsahu lignínu* vhodne skombinujú s voskom a živicovým spojivom. Potom sa za vysokého tlaku a teploty naformujú do dosiek. Výhoda je dobrá pevnosť a výborná opracovateľnosť. Na dosku je nalisovaný dekor - povrch ktorý je v prevedení rôznych driev, textúr alebo čisto bielom. Povrch sa ľahko ošetruje, odoláva vlhku či priamemu slnku (UV žiareniu). Tieto drevovláknité dosky sú vyrábané v súlade s európskou normou EN622, a sú dodávané iba od európskych dodávateľov s certifikáciou FSC.

Postup výroby svetelného obrazu.
Postup výroby svetelného obrazu.

*MDF (na rozdiel od dyhovaných alebo preglejkových dosiek je materiál bez defektov, nekrúti sa, nepopraská, odtieň nebledne ani netmavne).

Obrazy majú rôzne rozmery a materiálové prevedenia a životnosť ich LED zdroja je 50 000 hodín. Vďaka dlhej životnosti (desiatky rokov) sa jedná o veľmi ekologický výrobok, navyše je možné všetky elektro komponenty ľahko vymeniť. LED svetelný obraz je zdrojom príjemného svetla a vďaka individuálne vybranému motívu vytvára priestor pre harmóniu jednotlivého domova. Do každého dizajnu spoločnosť vkladá obrazy a tvary, ktoré často obsahujú príbehy a predstavy zákazníkov.

Nech vás tieto krásne motívy či už na obrazoch, hodinách či lampách inšpirujú k tomu, aby ste snívali svoje veľké sny, vytrvalo kráčali svojou cestou a neustále objavovali krásu a bohatstvo sveta, ktorý je okolo nás.

Čítajte tiež:

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Li-Go

Tagy

reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Zverejnené 22.10. Je vaša lodžia malá? Rozšírte si bývanie smerom von. Jedinečné riešenie českej spoločnosti ALUMISTR umožňuje až o meter zväčšiť hĺbku lodžie bez mokrých procesov, teda jednoduchšie a rýchlejšie. Predsunutú oceľovú konštrukciu dopĺňa zasklenie, vďaka… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama