GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Pod pergolou ARTOSI vám bude príjemne celý rok!

Zverejnené: 14. 8. 2024

Pokiaľ hľadáte funkčné a pritom atraktívne zastrešenie terasy, nemala by vám pri dome chýbať hliníková bioklimatická pergola ARTOSI. Táto pergola má špeciálne naklápacie strešné lamely, ktoré vás ochránia pred slnkom, dažďom a napríklad aj snehovou nádielkou. Výber dizajnu a príslušenstva je navyše plne vo vašich rukách!

ARTOSI je prvou pergolou, ktorá vzišla priamo z vývojového oddelenia spoločnosti ISOTRA.

S príchodom teplých letných dní sa naše terasy a záhrady menia na oázy pokoja, v ktorých môžeme uniknúť od každodenného zhonu. Skvelým riešením ako si čas strávený vonku ešte viac predĺžiť sú plne hliníkové bioklimatické pergoly, ktoré predstavujú modernú alternatívu ku klasickým dreveným variantom. Zatiaľ čo pod tradičnou pergolou, ktorá má strechu z polykarbonátu alebo skla, môže byť počas letných mesiacov teplota až o 5–10 °C vyššia ako vonku, bioklimatická pergola umožňuje vďaka nastaviteľným lamelám a bočným roletám prirodzený obeh čerstvého vzduchu a tienenia zároveň [1]. Na vývoj, výrobu a inováciu bioklimatických hliníkových pergol sa zamerala aj česká rodinná spoločnosť ISOTRA, ktorá sa na poli tieniacej techniky pohybuje viac ako 30 rokov. Ich plne autonómna bioklimatická pergola ARTOSI sa rýchlo po svojom uvedení na trh v roku 2019 stala bestsellerom. Za tajomstvom jej úspechu stojí kvalita spracovania aj možnosť individuálnych úprav – ARTOSI sa vám totiž v mnohých ohľadoch úplne prispôsobí...

Pri prvých kvapkách dažďa už nemusíte utekať zo záhrady. Vďaka plne uzatvoreným strešným lamelám pergoly ARTOSI zostanete v suchu.
Pri prvých kvapkách dažďa už nemusíte utekať zo záhrady. Vďaka plne uzatvoreným strešným lamelám pergoly ARTOSI zostanete v suchu.

ARTOSI vás ochráni pred všetkými rozmarmi počasia

Zatiaľ, čo predtým sa terasy zatieňovali pomocou drevených altánkov a pergol, dnes sú hitom bioklimatické hliníkové pergoly s ľahkými hliníkovými lamelami. Na rozdiel od klasických pergol, ktoré ponúkajú iba stály tieň alebo úplné slnko, prinášajú bioklimatické pergoly ARTOSI revolučnú kombináciu estetiky a adaptability, ktorá dokáže váš vonkajší priestor premeniť nielen vizuálne, ale aj funkčne. Vďaka inovatívnemu systému nastaviteľných otočných lamiel s orientáciou 0 ° až 130 ° je možné ľahko regulovať množstvo slnečného svitu a vzduchu podľa aktuálneho počasia a vašich osobných preferencií. Zatiaľ, čo počas teplejších mesiacov vám ARTOSI poskytne ideálne miesto na relaxáciu či stretnutie s rodinou a priateľmi, v nepriaznivom počasí vás ochráni pred dažďom bez toho, aby ste museli opustiť vonkajší priestor. ARTOSI sa hodí na terasy, verandy či ako voľne stojaci objekt na záhrady. Vynímať sa bude aj na terasách bytových domov a priestrannejších balkónoch, kde sa uplatní ako odolnejšia alternatíva markízy.

Konštrukcia ARTOSI je vyrobená z hliníkových profilov v hrúbke 4 mm. Hrubšie profily zabezpečia väčšiu pevnosť a stabilitu aj pri elegantnom vzhľade.
Konštrukcia ARTOSI je vyrobená z hliníkových profilov v hrúbke 4 mm. Hrubšie profily zabezpečia väčšiu pevnosť a stabilitu aj pri elegantnom vzhľade.

Čo robí pergoly ARTOSI tak výnimočnými?

Bioklimatické hliníkové pergoly ARTOSI vzišli z vývojového oddelenia spoločnosti ISOTRA, ktorá vsadila na kombináciu hliníkovej konštrukcie odolnej voči korózii a nepriaznivému počasiu a inovatívneho systému ovládania lamiel umožňujúcich prispôsobiť množstvo svetla a ochrany podľa aktuálnych potrieb. ARTOSI si môžete na webových stránkach spoločnosti nakonfigurovať presne na centimeter podľa rozmerov vašej terasy a to v maximálnej dĺžke 7 metrov a šírke 4,5 metra. Lamely strechy je možné rozdeliť do viacerých nezávislých častí a ovládať ich individuálne podľa pozície slnečných lúčov. Vďaka tomu získate rôzne zatienený priestor na posedenie a vedľa napríklad na grilovanie, odkiaľ bude pootvorená strecha odvádzať dym z grilu ihneď preč [2]. Lamely sú ovládané prostredníctvom motora umiestneného na jednej strane strešného profilu, čo eliminuje viditeľnosť akýchkoľvek laniek, tiahel alebo iných ovládacích prvkov. Vďaka silnému motoru je navyše naklápanie lamiel plynulejšie a prevádzka tichšia ako u väčšiny konkurenčných pergolí [2]. Ďalšou z predností pergoly ARTOSI je pohodlná a variabilná stavebnicová montáž - zostaviť si ju teda môžete pokojne aj svojpomocne. Pergolu je možné potom doplniť či už roletovým tienením tak zasklením, ale aj elegantnými LED pásikmi, ktoré dodajú vášmu večernému posedeniu tú správnu atmosféru. Vzhľadom k technickým parametrom je významnou konkurenčnou výhodou ARTOSI aj cena.

Strach nemusíte mať ani v prípade, že vonku začne pofukovať. Bioklimatická pergola ARTOSI je navrhnutá tak, aby odolala vetru do rýchlosti až 120 km/h.
Strach nemusíte mať ani v prípade, že vonku začne pofukovať. Bioklimatická pergola ARTOSI je navrhnutá tak, aby odolala vetru do rýchlosti až 120 km/h.

Štyri prednosti bioklimatickej pergoly ARTOSI

  • Chráni proti nepriaznivému počasiu
  • Vytvára príjemnú klímu
  • Reguluje prenikajúce teplo
  • Zabezpečuje optimálne zatienenie

Dizajn pergoly si môžete zladiť k dokonalosti

Napriek svojim pokročilým technickým vlastnostiam nestráca ARTOSI vkusný a moderný dizajn, vďaka ktorému dokonale zapadne do každého vonkajšieho priestoru. Pergoly sa ponúkajú v rôznych farebných prevedeniach. Tie môžu harmonicky doplniť alebo naopak zvýrazniť charakter vašej záhrady. Najobľúbenejšou farbou je elegantná antracitová RAL 7016 štruktúra, ktorá sa hodí ako do moderných, tak do tradične ladených záhrad. Záhrade dodá šmrnc a nadčasový vzhľad aj pergola v hnedej alebo striebornej farbe. Biela konštrukcia je naopak ideálnou voľbou pre minimalistické záhrady s bielymi kamennými plochami alebo ako kontrast k tmavo zeleným rastlinám. Vzhľadom k použitému hliníkovému systému vyniká ARTOSI aj jednoduchou údržbou – na rozdiel od klasickej drevenej pergoly si tu vystačíte len s obyčajnou vodou.

Preferujete maximálne súkromie? Pridajte rolety!

Pre ešte väčší komfort a súkromie je možné k hliníkovej pergole primontovať funkčné roletové tienenie ALFA-ZIP a ALFA-ZIP PLUS, ktoré ISOTRA vyvíjala v úzkej spolupráci so svojimi zákazníkmi. Funkčné screenové rolety vás ochránia pred intenzívnym slnečným žiarením aj zvedavými pohľadmi susedov a okoloidúcich. Rolety sú totiž von priehľadné a smerom dovnútra nie. To znamená, že pod pergolou vás nikto nevidí, ale výhľad do okolia vám ostane zachovaný [1]. Navyše sa nemusíte obávať, že by estetiku celkového vzhľadu narušili výrazné boxy pre roletové tienenie; tie sú naopak elegantne zabudované a zarovnané s horným profilom konštrukcie a vertikálnymi stĺpmi [2]. Vďaka tomu spolu všetky prvky pergoly ARTOSI vzájomne dokonale súznejú.

ARTOSI si môžete vyladiť tvarom, farbou a prostredníctvom doplnkov k dokonalosti. Najobľúbenejšia je atracitová RAL 7016 štruktúra, ktorú ozvláštnia lamely v svetlejších odtieňoch.
ARTOSI si môžete vyladiť tvarom, farbou a prostredníctvom doplnkov k dokonalosti. Najobľúbenejšia je atracitová RAL 7016 štruktúra, ktorú ozvláštnia lamely v svetlejších odtieňoch.

Zasklenie oceníte hlavne v zimných mesiacoch

Máte obavy, že pergolu ARTOSI využijete len počas jari a leta? Naopak, vďaka možnosti úplného uzavretia lamiel sa pergola stáva užitočnou po celý rok. Využiť ju môžete napríklad na bezpečné uskladnenie záhradného nábytku, náradia, alebo iných predmetov, ktoré chcete chrániť pred nepriaznivým počasím. S pomocou systému zasklenia ARTOSI GLASS navyše premeníte pergolu na plne funkčnú vonkajšiu izbu, ktorá vám poskytne útočisko hlavne v chladnejších mesiacoch. Zasklenie vás ochráni nielen pred vetrom a dažďom, ale aj pred prachom a hlukom z ulice. Spoločnosť ISOTRA ponúka ako rámové, tak bezrámové zasklenie, ktoré môže byť vybavené uzamykateľným nerezovým madlom s cylindrickou vložkou pre dodatočnú bezpečnosť. Navyše pergolu môžete zladiť s ďalšou novinkou od spoločnosti ISOTRA – elegantným hliníkovým prístreškom pre auto CARPORT ARTOSI, ktorý ochráni vaše vozidlo pred nepriazňou počasia a ako bonus doladí okolie domu v harmonický celok!

Posuvný bezrámový systém ARTOSI GLASS je tak diskrétny, že si ho skoro nevšimnete. Jeho takmer neviditeľná konštrukcia neobmedzí výhľad na okolitú krajinu.
Posuvný bezrámový systém ARTOSI GLASS je tak diskrétny, že si ho skoro nevšimnete. Jeho takmer neviditeľná konštrukcia neobmedzí výhľad na okolitú krajinu.

Na záver

Vďaka svojim výhodám sa bioklimatická pergola stáva čoraz populárnejšou a postupne nahrádza tradičné modely. Či si v jej náručí budete chcieť prečítať obľúbenú knižku, cvičiť jogu, vychutnať si večeru so svojimi blízkymi, alebo jednoducho len pozorovať okolitú prírodu, s pergolou ARTOSI si tieto aktivity užijete za akéhokoľvek počasia. Jej cena, prepracované konštrukčné riešenie aj päťročná záruka sú bezkonkurenčné. Pergolu si môžete na webových stránkach spoločnosti ISOTRA www.isotra.sk navrhnúť podľa svojich predstáv a odoslať dopyt, alebo sa priamo obrátiť na niektorého zo zmluvných partnerov.

Informácie o pergolách ARTOSI boli získané priamo od výrobcu a sú dostupné na oficiálnych stránkach ISOTRA (www.isotra.sk) a na blogu spoločnosti www.isotra.sk/blog.

Súvisiace články:

Aké sú možnosti pri výbere okenného tienenia?
Screen - hravosť aj tieň
Pergola - moderná je samonosná a bioklimatická
Zatienenie zimnej záhrady a pergoly

Autor: Mgr. Kateřina Saidl
Foto: ISOTRA
reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Zverejnené 22.10. Je vaša lodžia malá? Rozšírte si bývanie smerom von. Jedinečné riešenie českej spoločnosti ALUMISTR umožňuje až o meter zväčšiť hĺbku lodžie bez mokrých procesov, teda jednoduchšie a rýchlejšie. Predsunutú oceľovú konštrukciu dopĺňa zasklenie, vďaka… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama