GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Zverejnené: 22. 10. 2024

Je vaša lodžia malá? Rozšírte si bývanie smerom von. Jedinečné riešenie českej spoločnosti ALUMISTR umožňuje až o meter zväčšiť hĺbku lodžie bez mokrých procesov, teda jednoduchšie a rýchlejšie. Predsunutú oceľovú konštrukciu dopĺňa zasklenie, vďaka ktorému si novo vytvorený priestor užijete po väčšinu roka.

Oproti betónovaným balkónom je riešenie spoločnosti ALUMISTR odľahčené, subtílne a dodáva domu moderný vzhľad.

Snívate o bývaní s krytým vonkajším posedením? Svojich snov sa nemusíte vzdať ani v bytovom dome s úzkymi lodžiami. Miesto, kam dnes sotva postavíte sušičku na bielizeň, sa môže pomerne ľahko rozšíriť až o meter hĺbky a zmeniť sa na plne funkčný priestor. Významne sa tak zvýši či už úžitková, tak aj trhová hodnota vášho bytu a hlavne získate úplne novú úroveň komfortu bývania.

Vymeňte úzku lodžiu za luxus priestoru

Možno sa obávate náročnej prestavby, ktorá vás na dlho uväzní pod lešením. Vďaka moderným technológiám to však nebude potrebné. Celá premena môže prebehnúť relatívne rýchlo a tak, aby len minimálne zaťažila nosnú konštrukciu domu. S týmto inovatívnym spôsobom rozšírenia lodžií teraz prichádzajú dve popredné české firmy, ktoré chcú dať bývaniu v panelových a ďalších bytových domoch novú kvalitu.

Bez mokrých procesov a v polovičnom čase

Výrobca balkónových zasklení a hliníkových systémov ALUMISTR sa spojil s výrobcom závesných balkónov PEKSTRA, aby spoločne vyriešili, ako rozšíriť podesty lodžií bez potreby betónovať. Výsledkom ich spolupráce je rozšírenie lodžií novým spôsobom, ktorý má oproti konkurenčným postupom množstvo výhod a predovšetkým skracuje dobu realizácie na menej ako polovicu. Ako je to možné? V novom riešení sa podarilo vynechať všetky časovo náročné mokré procesy. Nezbúra sa súčasná dlažba, nič sa nebetónuje ani nelepí. Podesta lodžie sa rozširuje výhradne suchým procesom. Na súčasnú podlahu a vyrovnávaciu dosku sa len natiahne hydroizolačná fólia, na ktorú sa okamžite pokladá nová podlaha z hliníkových lamiel.

K čistote výrazu prispieva zasklenie, ktorého montáž celú realizáciu uzatvára.
K čistote výrazu prispieva zasklenie, ktorého montáž celú realizáciu uzatvára.

Ľahká montáž aj v náročných podmienkach

Základom nového riešenia je závesná oceľová konštrukcia predsunutá pôvodným lodžiám. Kotví sa priamo do panelu, zatiaľ čo pri tehlových domoch je potrebný svorník. Najprv sa montujú diagonálne vzpery nosných stĺpov, nasledujú samotné stĺpy a rozšírené časti lodžií. Celé konštrukčné riešenie tak doslova rastie pred očami. Aké veľké zväčšenie lodžií bude možné realizovať vždy závisí od technického stavu domu a rozhodnutia statika. Napriek tomu výhodou rozširovania lodžií suchým procesom je aj to, že nové časti svojou hmotnosťou nadmerne nezaťažujú nosnú konštrukciu. Zároveň je realizácia menej závislá od rozmarov počasia. Nie je potrebné čakať na vyschnutie betónu a montáž je možné uskutočniť počas celého roka.

Základom nového riešenia je závesná oceľová konštrukcia predsunutá pôvodným lodžiám.
Základom nového riešenia je závesná oceľová konštrukcia predsunutá pôvodným lodžiám.

Žiadny betón, len oceľ, hliník a sklo

Oproti betónovaným balkónom je riešenie poskytované spoločnosťou ALUMISTR odľahčené, subtílne a dodáva domu moderný vzhľad. Pevná oceľová konštrukcia si výborne rozumie s bezúdržbovým hliníkom, z ktorého nie sú len lamelové podlahy nových lodžií. Hliníkové sú tiež zábradlia s bezpečnostným sklom a lodžie na najvyššom poschodí chráni pred dažďom strešná krytina zo skla a hliníka. K čistote výrazu prispieva zasklenie, ktorého montáž celú realizáciu uzatvára. Toto elegantné a zároveň praktické riešenie lodžiám zaistí ochranu proti hluku, prachu, exhaláciám aj nepriaznivému počasiu. Zasklievací systém navyše znižuje tepelné straty, má dlhú životnosť a bezúdržbovú prevádzku.

Chcete jednoduchým stavebným zásahom výrazne zvýšiť úžitkovú hodnotu svojho bytu? Doprajte si vyšší komfort a kontaktujte profesionálov, ktorí majú s rozširovaním lodžií a balkónov dlhoročné skúsenosti. Kontakty nájdete na www.alumistr.cz

Čítajte tiež:

Autor: Lenka Ságnerová
Foto: Aluminstr SE
reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Zverejnené 22.10. Je vaša lodžia malá? Rozšírte si bývanie smerom von. Jedinečné riešenie českej spoločnosti ALUMISTR umožňuje až o meter zväčšiť hĺbku lodžie bez mokrých procesov, teda jednoduchšie a rýchlejšie. Predsunutú oceľovú konštrukciu dopĺňa zasklenie, vďaka… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama