vyhľadávanie
Dnes je 8.9.

Séria RAKO COMPILA ponúka neobmedzené tvorivé možnosti

Zverejnené: 17. 7. 2024

Novo predstavená séria COMPILA, zahŕňajúca či už obkladačky, tak dlaždice, patrí spolu s ďalšími štyrmi do kolekcie keramických obkladov a dlažieb RAKO NEWS 2024 uvedených na trh tento rok na jar. Séria sa vyznačuje multifunkčnosťou a možnosťou kombinovať rôzne farby a formáty. Získate s ňou nielen unikátnu možnosť prezentovať obkladačky samy o sebe, ale taktiež ich navrhnúť ako ideálny základ či dekoratívny prvok pre originálne kombinácie s ďalšími výrobkami RAKO.

Vďaka kombinácii obdĺžnikov môžete pomocou dekoru Game vytvoriť 3D dynamický vizuálny efekt pohybu či vlnenia.

Séria obkladačiek a dlaždíc COMPILA prináša do sveta interiérového dizajnu neuveriteľné možnosti a má využitie ako v privátnom, tak aj vo verejnom sektore. So sériou COMPILA môžete byť maximálne kreatívni a dokážete vykúzliť prostredie odrážajúce vaše vnútorné priania.

Dlaždice a obkladačky

Dlaždice vo formátoch 60 × 120, 60 × 60, 30 × 60, 45 × 45, 30 × 30 a 10 × 10 cm s ABS1) povrchom a tiež v hrúbke 9 mm pri rozmeroch 60 × 60 a 30 × 6 majú prakticky neobmedzené možnosti využitia. Širšie 9mm formáty disponujú povrchom s protišmykovou úpravou R11/B, dodávajú sa v 3 farbách a sú určené do priestorov s vyššími technickými nárokmi. Vysokým požiadavkám vyhovuje aj široká ponuka soklov, schodoviek, schodových tvaroviek. U obkladačiek je možné voliť z matných rektifikovaných2) (rozmer 30 × 60 cm) a nerektifikovaných (30 × 60 cm respektíve 20 × 40 cm) doplnených o sofistikované atramentové efekty dodávajúce stenám textúru a hĺbku. Spolu s lesklými reliéfnymi pásikmi 10 × 30 cm, dostupnými v 9 rôznych farbách, je možné vytvoriť neobmedzené množstvo kombinácií, ktoré oživia každú miestnosť. Vyskúšať môžete napríklad výraznú červenú obkladačku cotto na obloženie kuchyne alebo jemnú pastelovú mint pre relaxačnú atmosféru v kúpeľni.

Možnosti sú naozaj nekonečné. Vďaka rôznym orientáciám lepenia sa dajú obkladačky aplikovať horizontálne, vertikálne, alebo dokonca aj šikmo. Tým vytvoríte jedinečný vzor, ktorý dokonale zodpovedá vášmu osobnému štýlu. Možnosti sú skutočne nekonečné. Vďaka rôznym orientáciám lepenia sa dajú obkladačky aplikovať horizontálne, vertikálne alebo dokonca aj šikmo. Tým vytvoríte jedinečný vzor, ktorý dokonale zodpovedá vášmu osobnému štýlu.

Jednotlivé dekory

Dekor Herbs vnáša pôvab a eleganciu kvetinovému dizajnu priamo do vášho domova. Set 4 obkladov 30 × 60 cm spoločne tvorí harmonickú a plynulú kompozíciu o formátu 60 × 120 cm. Spojením více setů lze vytvářet celé květinové stěny. Dekor Herbs je navrhnutý tak, aby sa dokonale hodil k obkladačkám série Compila, ale jeho skutočná univerzálnosť spočíva v neutrálnom základe, bielej matnej glazúre, ktorá umožňuje ľahké kombinovanie s rôznymi sériami obkladov.

Symbióza prírodných motívov, ručne maľovaného porcelánu a herbára vo veľkosti vytapetovanej steny nenásilne vnáša do priestoru nádych tradície a dedičstva – to je skrátka dekor Herbs.

Dekor Onsen vsádza na obkladačky formátu 30 × 60 cm, ktoré sú inšpirované ľudským dotykom. Zachytávajú komplikované línie odtlačku prsta, podporené harmonickou paletou farieb štyroch odtieňov. Dekorácie sú navrhnuté tak, aby boli unikátne a žiadne dva kusy nie sú rovnaké. S 14 rôznymi „odtlačkami“, ktoré môžete skladať a kombinovať, máte možnosť vytvoriť dekoračnú stenu, ktorá je tak jedinečná ako Vy sami. Onsen označuje tradičné japonské kúpele inšpirované rituálom očisty. Dekorácia zachytáva zenové línie v piesku zvýraznené vďaka keramickej technológii dryfix, čo vytvára priestor na relaxáciu, zameranie sa na seba, meditáciu a intimitu.

Dekor Onsen zachytáva zenové línie piesku, podporené harmonickou paletou farieb štyroch odtieňov.

U dekoru Game tvoria základ svetlé matné obkladačky 30 × 60 cm s lesklými mozaikovými obdĺžnikmi vyvedenými v kontrastných farbách. Vďaka kombinácii obdĺžnikov môžete vytvoriť 3D dynamický vizuálny efekt pohybu či vlnenie na stene. Zaujímavosťou je, že tento dekor mal pracovný názov Halabala, ale hravosť zvíťazila, preto pomenovanie Game.

Dekor Ornament je dlaždicový dekor 60 × 60 cm. Kombinuje v sebe rôzne farby série Compila a svojim návrhom nadväzuje na populárne geometrické či patchworkové dekory RAKO. Dá sa použiť samostatne na podlahe alebo na stene ako doplňujúce dekorácie. Dekoráciu Ornament je možné kombinovať aj so základnými dlaždicami Compila. Spája teplo tradičných kobercových vzorov a textúru ornamentálnej keramiky s celkovou farebnosťou dlaždíc Compila. Navodzuje harmóniu a estetickú pohodu.

Ďalšie novinky

V rámci tlačovej konferencie, kde bola séria Compila predstavená, sa novinári mali možnosť zoznámiť aj s ďalšími novinkami. Menovite išlo o kolekciu VALS inšpirovanú prírodným kameňom, CASTONE v betónovom vzhľade s prvkami terrazza, PLYWOOD imitujúcou drevo a kolekciu BRICOLA, ktorá prináša nadčasový dizajn v prírodných farbách. Veríme, že ďalšie série vám postupne predstavíme v nasledujúcich číslach časopisu. Ak sa však chcete o nich dozvedieť viac už teraz, navštívte stránky www.rako.cz.

1) Výrobky s ABS (antislip-R10/B-smooth) úpravou sa vyznačujú hladkým na dotyk príjemným povrchom, protišmykovosťou R10/B a ľahkou čistiteľnosťou. Ide o novú generáciu materiálov tzv. striekaných posypov nanášaných na povrch dlaždice technológiou airless – homogénna aplikácia. Vzniknutý povrch spĺňa všetky požiadavky na chemickú odolnosť, vynikajúcu čistiteľnosť, obrusnosť, oteruvzdornosť a to samozrejme pri deklarovanej protišmykovosti. Vďaka kvalite a technickým vlastnostiam ABS sú povrchy vhodné ako vo verejných, tak aj súkromných priestorov.

2) Rektifikácia je mechanický proces brúsenia hrany dlaždice, po ktorom každý kus zodpovedá presne stanovenej veľkosti. Podobne ako v prípade brúsených tehál potom takto upravené dlaždice alebo obklady môžu byť pokladané bez vyrovnania rozdielnej veľkosti.

31) Spracované na základe informácii získaných z tlačovej konferencie a tlačovej správy.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: LASSELSBERGER
reklama

Nové

5 dôvodov, prečo sa remeselníkom a vývojárom oplatí nakupovať okná cez e-shop

5 dôvodov, prečo sa remeselníkom a vývojárom oplatí nakupovať okná cez e-shop

Zverejnené 6.9. Ste remeselník alebo vývojár a obávate sa nedodržania termínov kvôli oneskoreným dodávkam? Okná alebo dvere sú jedným z tovarov, na ktoré sa v poslednom čase čaká celé mesiace. Ako sa s tým vysporiadať? Skúste spolupracovať s e-shopom namiesto… ísť na článok

Ako si doma udržať akustickú pohodu

Ako si doma udržať akustickú pohodu

Zverejnené 6.9. V uzatvorených priestoroch trávime väčšinu života, preto je dôležité vytvoriť si doma dobrú akustickú pohodu. Nadmerný hluk v interiéri nielenže zhoršuje a zvyšuje hladinu stresu, ale v dlhodobom meradle môže viesť k rozvoju chronických ochorení.… ísť na článok

Veľtrh FOR ARCH poradí s optimalizáciou nákladov a predstaví to najlepšie naprieč stavebnými odbormi

Veľtrh FOR ARCH poradí s optimalizáciou nákladov a predstaví to najlepšie naprieč stavebnými odbormi

Zverejnené 5.9. Medzinárodný stavebný veľtrh FOR ARCH tento rok oslavuje už 35 rokov svojej existencie a v septembri predstaví to najlepšie naprieč stavebnými odbormi. V termíne 17. až 21. septembra v PVA EXPO PRAHA ponúkne inšpiráciu a cenné tipy na stavbu,… ísť na článok

reklama