vyhľadávanie
Dnes je 8.9.

Strechy Ruukki vyrobené z bezfosílnej ocele SSAB pre luxusný rezort Sunday Morning vo fínskom Laponsku

Zverejnené: 14. 6. 2024

Ruukki Construction, súčasť spoločnosti SSAB, podpísala zmluvu s cestovnou kanceláriou Experience Pyhä Oy na dodávku striech Ruukki® Classic LowCarbon vyrobených z ocele SSAB Fossil-free™ pre ekologickú dovolenkovú destináciu investičnej spoločnosti v Pyhätunturi vo fínskom Laponsku. V budúcnosti budú mať strešné krytiny, ako sú pilotné strechy inštalované vo vilách Honkatalot™, až o 70 % nižší vplyv na klímu ako strechy z tradične vyrábanej ocele.

Experience Pyhä Zdroj: Ruukki.

Ruukki dodá pilotné produkty z bezfosílnej ocele, ako aj vysokokvalitné odkvapové systémy a strešné bezpečnostné produkty zahrnuté v strešnom balíku pre rezort Sunday Morning spoločnosti Experience Pyhä Oy, ktorý sa nachádza na úpätí Pyhätunturi vo východnom Laponsku vo Fínsku. Dodávateľom projektu rozšírenia je spoločnosť Honkatalot, ktorá v udržateľnom rezorte postaví celkovo 20 ultramoderných víl. Jedenásť z víl sa postaví toto leto a ostatné neskôr.

Nové vily jedinečným spôsobom zohľadňujú požiadavky udržateľného rozvoja. Rezort Sunday Morning získal status priekopníka a certifikáciu Sustainable Travel Finland (STF) za svoju prácu v oblasti udržateľného cestovného ruchu.

Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki
Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki

Už päť rokov sa vetranie všetkých budov rezortu riadi na základe meraní oxidu uhličitého, aby sa šetrila energia. Okrem toho sa rekuperuje teplo z odpadového vzduchu budov, teplo sa vyrába tepelnými čerpadlami zem alebo vzduch, elektrická energia sa vyrába vo vlastnej solárnej elektrárni rezortu a korunou komplexného systému recyklácie je biokompostovacia stanica, ktorá produkuje pôdu bohatú na živiny využívanú na pestovanie koreňovej zeleniny na vlastných poliach rezortu, ktorá sa podáva v hotelovej reštaurácii. Strešná krytina Ruukki Classic LowCarbon vyrobená z bezfosílnej ocele SSAB bola preto prirodzenou a jasnou voľbou pre nové apartmány Aamu.

 Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki
Experience Pyhä, Apartmán Aamu. Zdroj: Ruukki

„Je skvelé, že môžeme pokračovať v priekopníckej politike rezortu Sunday Morning a ponúkať uhlíkovo neutrálne riešenia ubytovania v spolupráci s Ruukki a Honkatalot. Ďakujeme všetkým partnerom za tento krok k udržateľnejšej budúcnosti,“ uvádza Liisa Loippo, manažérka pre marketing a komunikáciu, Experience Pyhä Oy.

Ruukki Classic LowCarbon. Zdroj: Ruukki
Ruukki Classic LowCarbon. Zdroj: Ruukki

„Chceli by sme sa poďakovať našim partnerom za ich priekopnícku úlohu a obohacujúcu spoluprácu. Je skvelé, že spoločne dokážeme posunúť výstavbu smerom k uhlíkovej neutralite. Výberom elegantných a udržateľných produktov Ruukki môžu zákazníci dosiahnuť aj tie najprísnejšie ciele týkajúce sa uhlíkovej stopy svojich budov,“ dodáva Jorma Korhonen, obchodný riaditeľ divízie Roofing Fínsko, Ruukki Construction.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Ruukki

Tagy

reklama

Nové

5 dôvodov, prečo sa remeselníkom a vývojárom oplatí nakupovať okná cez e-shop

5 dôvodov, prečo sa remeselníkom a vývojárom oplatí nakupovať okná cez e-shop

Zverejnené 6.9. Ste remeselník alebo vývojár a obávate sa nedodržania termínov kvôli oneskoreným dodávkam? Okná alebo dvere sú jedným z tovarov, na ktoré sa v poslednom čase čaká celé mesiace. Ako sa s tým vysporiadať? Skúste spolupracovať s e-shopom namiesto… ísť na článok

Ako si doma udržať akustickú pohodu

Ako si doma udržať akustickú pohodu

Zverejnené 6.9. V uzatvorených priestoroch trávime väčšinu života, preto je dôležité vytvoriť si doma dobrú akustickú pohodu. Nadmerný hluk v interiéri nielenže zhoršuje a zvyšuje hladinu stresu, ale v dlhodobom meradle môže viesť k rozvoju chronických ochorení.… ísť na článok

Veľtrh FOR ARCH poradí s optimalizáciou nákladov a predstaví to najlepšie naprieč stavebnými odbormi

Veľtrh FOR ARCH poradí s optimalizáciou nákladov a predstaví to najlepšie naprieč stavebnými odbormi

Zverejnené 5.9. Medzinárodný stavebný veľtrh FOR ARCH tento rok oslavuje už 35 rokov svojej existencie a v septembri predstaví to najlepšie naprieč stavebnými odbormi. V termíne 17. až 21. septembra v PVA EXPO PRAHA ponúkne inšpiráciu a cenné tipy na stavbu,… ísť na článok

reklama