Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.9.

LOMAX predstavuje technológiu ZOOMTECH pre screenové rolety

Zverejnené: 19. 8. 2024

Zatiaľ ,čo hitom minulej sezóny vo svete tieniacej techniky sa stali screenové rolety z technickej tkaniny, ktoré poskytujú súkromie, prepúšťajú ideálne množstvo svetla a zároveň chránia pred silnými nárazmi vetra, tohtoročnou horúcou novinkou je revolučná technológia ZOOMTECH, vďaka ktorej je prevesenie látky na oknách, terasách či pergolách minulosťou. Tento mechanizmus upravuje pohyb hriadeľa tak, aby zamedzil deformácii a prehýbaniu látky. Aj preto získala technológia ZOOMTECH zlaté ocenenie Innovation Awards na poprednom svetovom veľtrhu R+T v Stuttgarde.

Screenové rolety sa vďaka nadčasovému dizajnu vynímajú na oknách, terasách a pergolách.

Chránia pred slnkom, vetrom, čiastočne aj dažďom a k tomu skvelo vyzerajú. Screenové rolety sa vďaka nadčasovému dizajnu vynímajú na oknách, terasách aj pergolách. „Vysoko kvalitné látky sú dostupné v niekoľkých farbách a zaistia roletám dlhú životnosť. Materiál výplne, ktorý si zákazník vyberie, určuje množstvo a farbu svetla, ktoré cez ňu prestúpi. Zároveň ale plnohodnotne chráni súkromie,“ opisuje princíp screenových roliet Petr Prichystal, marketingový manažér spoločnosti Lomax, ktorá sa venuje výrobe tieniacej techniky.

Látka screenovej rolety sa skladá z kompozitu niekoľkých typov odolných materiálov ako sklené vlákno, PVC alebo polyester. Výbornú odolnosť proti poveternostným vplyvom roliet ďalej zaistí v hornom boxe uložený rúrkový hriadeľ, na ktorý sa látka navíja a dve postranné vodiace lišty, v ktorých je zabudovaný ZIP systém zamedzujúci prenikaniu vetra. Zloženie tkaniny je odolné voči UV žiareniu, pomáha odpudzovať vodu a zároveň zabraňuje vzniku plesní či hniloby.

Nová technológia ZOOMTECH (vpravo) umožňuje použitie menších priemerov hriadelí a menších veľkostí boxov aj pre veľké screeny.
Nová technológia ZOOMTECH (vpravo) umožňuje použitie menších priemerov hriadelí a menších veľkostí boxov aj pre veľké screeny.

Revolučná technológia získala ocenenie na svetovom veľtrhu

Tohtoročnou novinkou v sortimente screenových roliet je technológia ZOOMTECH. „Mechanizmus kompenzuje priehyb hriadeľa, ktorý sa stará o zavesenie látky v boxe a tým umožňuje použitie menších priemerov hriadeľov a menších veľkostí boxov aj pre veľké screeny. Hlavnou a nespornou výhodou je docielenie takmer rovnej látky bez krčenia a takzvaného ‚V efektu', kedy sa tkanina prehýba od kraja smerom do stredu screenovej rolety,“ vysvetľuje Prichystal. Unikátna patentovaná technológia hriadeľa zabraňuje deformácii ako pri látkach menšieho rozmeru, tak aj pri veľkých formátoch.

ZOOMTECH predstavuje flexibilný doplnok screenových roliet, ktorý sa bez problémov prispôsobí hneď niekoľkým variantom prevedenia. Umožňuje použitie ako pre priznané boxy, tak pre variant podomietkového boxu, ktorý má nespornú estetickú výhodu v tom, že je zabudovaný priamo do plášťa budovy. „Technológia sa prispôsobí priznaným aj podomietkovým roletám s elektrickým pohonom aj bez neho. Vďaka tomu môže byť maximálna šírka aj výška rolety rozšírená až na 6 tisíc milimetrov,“ upresňuje Prichystal. Patentovaná technológia ZOOMTECH oslávila úspech na tohtoročnom ročníku veľtrhu R+T v Stuttgarte, kde sú každoročne vidieť novinky zo sveta tieniacej techniky. V Nemecku získala ocenenie Gold Innovation Award 2024 určené pre tie najkreatívnejšie a zároveň efektívne novinky z odbore.

Hlavou výhodou je dosiahnutie takmer rovnej látky bez krčenie a takzvaného „V efektu“, kde sa tkanina prehýba od kraja smerom do stredu screenovej rolety.
Hlavou výhodou je dosiahnutie takmer rovnej látky bez krčenie a takzvaného „V efektu“, kde sa tkanina prehýba od kraja smerom do stredu screenovej rolety.

Screenové rolety zaisťujú okrem ochrany pred slnečným svitom aj vysokú odolnosť proti vetru vďaka systému ZIP. Tento model je možné nainštalovať na stenu aj na okno. „Naša technológia spĺňa kritériá odolnosti proti víchrici. Rolety ochránia objekt pred vetrom s rýchlosťou 75 až 88 kilometrov za hodinu, čo zodpovedá triede číslo šesť,“ uvádza Prichystal. Vďaka vysoko kvalitným látkam disponujú screenové rolety dlhou životnosťou, bonusom je potom príjemné ovzdušie v interiéri. Súčasťou produktu je garancia päťročnej záruky a možnosť najväčšieho výberu látok na trhu. Vyberať je možné zo širokej škály variantov, tkaniny sú dostupné vo viac ako 180 rôznych odtieňoch.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa LOMAX & Co s.r.o.
Foto: LOMAX & Co s.r.o.

Tématické odbory

reklama

Nové

Radiátory EcoReviva Hybrid pre tepelné čerpadlá. Maximálny komfort aj zníženie nákladov na vykurovanie

Radiátory EcoReviva Hybrid pre tepelné čerpadlá. Maximálny komfort aj zníženie nákladov na vykurovanie

Zverejnené 17.9. Uvažujete o rekonštrukcii domu a chcete si do neho zaobstarať tepelné čerpadlo? Je to možné, ale nezabudnite ani na radiátory. Tie súčasné nemusia byť dostatočné, prejavia sa znížením sezónneho faktoru a nevyriešia chladenie. Existuje však aj… ísť na článok

Budova ako umelecké dielo: Bytový dom Fragment

Budova ako umelecké dielo: Bytový dom Fragment

Zverejnené 15.9. Fragment je architektonicky unikátny projekt prémiového nájomného bývania investičnej spoločnosti Trigema, zasadený do najoriginálnejšej pražskej štvrti Karlín. Neobvyklý tvar parcely, ktorá tesne susedí s Invalidovňou, rozľahlými Kaizlovými sadmi a… ísť na článok

Woven City: mesto ako zo sci-fi filmu na úpätí hory Fudži

Woven City: mesto ako zo sci-fi filmu na úpätí hory Fudži

Zverejnené 18.9. Predstavte si, že žijete v meste, ktoré vyzerá ako z filmu sci-fi – roboti vám nosia nákupy, autá jazdia samé a domy sa postarajú o vaše maximálne pohodlie. Práve také mesto budúcnosti stavia Toyota na úpätí hory Fudži v Japonsku. ísť na článok

reklama