GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Ucelená systémová ponuka Xella pokrýva potreby celej hrubej stavby

Zverejnené: 7. 10. 2024

Materiály Ytong, Silka a Multipor potreby investora, realizujúceho nový rodinný dom, bezo zvyšku plnia. Dajú sa s nimi stavať zvislé nosné steny, obvodové steny, priečky, schodiská i stropné a strešné konštrukcie. Zhodné vlastnosti murovacích materiálov vo všetkých smeroch zlepšujú statiku, tepelnoizolačné vlastnosti a redukujú na minimum aj tepelné mosty na styku so základmi, stropom a ďalšími konštrukciami stavby.

Jednovrstvové steny bez zateplenia

Pri projektoch orientovaných na výstavbu radových rodinných domov vytvárajú jedinečné a jednoduché riešenie, spoločne s ostatnými prvkami systému Ytong, tepelnoizolačné tvárnice Ytong Lambda YQ. Projekty podobného typu, opierajúce sa o tieto tvárnice, sú mnohými investormi dlhodobo vyskúšané a v praxi dokonale overené. Projektanti a architekti tieto tvárnice aj ich doplnky veľmi dobre poznajú a na jednoduchšie použitie vo svojich projektoch využívajú podrobné tepelne technicky spracované detaily.

Obvodové steny so zateplením

Pri mnohých stavbách sú často bežné vyššie požiadavky ako na únosnosť, tak na akustiku. V takýchto prípadoch je nutné pracovať s tzv. sendvičovým murivom so zateplením. Xella Slovensko pre tieto stavby ponúka minerálne dosky Multipor, čo sú nehorľavé a ekologické dosky s výnimočnými tepelnoizolačnými schopnosťami.

Pre vyššie nároky na akustiku sú ideálne vápenno-pieskové tvárnice Silka

Silka je materiál, ktorý je svojimi vlastnosťami podobný betónu, ale jedná sa o murovací systém so všetkými výhodami murovania, navyše dokonale kompatibilný s tvárnicami Ytong. Pri rodinných domoch sa často používajú tvárnice Silka na výstavbu medzibytových stien, ktoré tlmia hluk medzi susednými bytovými jednotkami.

Výhody pórobetónu Ytong, vápenno-pieskových tvárnic Silka a izolačných dosiek Multipor

  • Ytong Lambda YQ ponúka kombináciu výborných tepelnotechnických vlastností (stavba nepotrebuje žiadne ďalšie zatepľovanie) a jednoduchosť používania (rezanie, drážkovanie, samotné murovanie a omietanie).
  • či už budete zatepľovať alebo nie, výstavba bude vždy v súlade s požiadavkami súčasných noriem. Dom s takmer nulovou spotrebou energie sa dá postaviť z tvárnic Ytong Lambda YQ hr. 450 mm, ktoré majú súčiniteľa prestupu tepla U 0,18 W/m2K.
  • aj v prípade pasívnej výstavby sa môžete oprieť o materiály Ytong. Požadovaný tepelný odpor pasívnych domov je možné dosiahnuť dvoma spôsobmi. Prvým je nezatepľovať a na obvodové murivo použiť produkty Lambda YQ 500 mm. Druhým je zatepliť a pre stavbu zvoliť užšie murivo hrúbky 300 mm a projektanta nechať dopočítať potrebnú izoláciu, ideálne so systémovým Multiporom.
  • izolácia Multipor je vhodná pre vonkajšie aj vnútorné zateplenie budov a v kombinácii s materiálmi Ytong alebo Silka vytvára jedinečné tepelne a zvukovo izolačné konštrukcie s maximálnou požiarnou odolnosťou.
  • štíhle akustické vápenno-pieskové tvárnice Silka chránia pred hlukom a znášajú aj veľké zaťaženia a dajú sa použiť takmer v akejkoľvek murovanej konštrukcii vašej stavby: od extrémne staticky namáhaných nosných stien, cez výplňové murivo, až po nenosné priečky. Tieto tvárnice sa výborne uplatnia aj pri akustických stenách s vysokou vzduchovou nepriezvučnosťou, napríklad na stenách, oddeľujúcich miestnosti v rámci bytu alebo rodinného domu.
  • všestranná podpora od spoločnosti Xella Slovensko je pri projektoch výstavby radových rodinných domov štandardom – od plánov kladenia cez statické riešenie až po zaškolenie personálu stavebnej firmy.

Zaujímajú vás referencie, vlastnosti jednotlivých materiálov, pracovné postupy či služby, ktoré spoločnosť Xella Slovensko poskytuje stavebníkom rodinných domov? Navštívte webové stránky www.xella.sk.

Čítajte tiež:

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong
Nové veľkoformátové tvárnice Ytong, priečkový panel Ytong Jumbo a Silka Tempo

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Xella

Tagy

reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Rozšírenie lodžií a balkónov novou metódou nevyžadujúcou mokré procesy

Zverejnené 22.10. Je vaša lodžia malá? Rozšírte si bývanie smerom von. Jedinečné riešenie českej spoločnosti ALUMISTR umožňuje až o meter zväčšiť hĺbku lodžie bez mokrých procesov, teda jednoduchšie a rýchlejšie. Predsunutú oceľovú konštrukciu dopĺňa zasklenie, vďaka… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama